2022-02-17 17:08:46• hírek • Bede Emőke

Lejt, eurót, fontot és forintot is találtak annál az orvosnál, akit hamis oltási igazolások kiállításával gyanúsítanak

Amint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön, a hajnali órákban a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának munkatársai a Kolozs és Temes megyei kollégákkal együttműködve 13 házkutatást tartottak a három megye területén.

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a hatóság Szatmár megyében egy 68 éves, szatmári férfinél és egy 58 éves nőnél tartott házkutatást, akiket azzal gyanúsítanak, hogy orvosi rendelőjükben, illetve néhány „kliens” otthonában hamis oltási igazolásokat és digitális Covid-igazolványokat állítottak ki. A hajnali razzia ugyanakkor kiterjedt Kolozs és Temes megyére is, ahol olyan személyeknél tartottak vizsgálatot, akik vélhetően a két gyanúsított által jutottak oltási igazoláshoz.


A házkutatások során több olyan dokumentumot és iratot is lefoglaltak, melyek az informatikai hamisítás, intellektuális közokirat-hamisítás, illetve az ezen bűncselekményekben való bűnrészesség gyanújával indított bűnvádi eljárás során bizonyító erővel bírnak. A férfi otthonában egyébként nem kevesebb mint 8250 lejt, 2050 eurót, 30 angol fontot és 1.036.500 forintot találtak.


A nyomozás folytatódik annak érdekében, hogy a teljes bűncselekménysorozatot feltérképezzék.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: